Dia Internacional de les Llengües Maternes

Al món hi ha més de 5.000 llengües, moltes de les quals estan en perill de desaparèixer. Repartides entre prop de 200 països, la gran majoria d’aquestes llengües no tenen cap mena de protecció i es troben marginades per les llengües oficials de cada país.
L’ONU va fixar el 21 de febrer com a Dia Internacional de les Llengües Maternes, en honor a dos estudiants morts l’any 1952 a Bangla Desh quan es manifestaven reclamant el reconeixement del bengalí com a llengua oficial del Pakistan.

«La llengua materna, la de les primeres paraules i l’expressió del pensament individual, constitueix el fonament biogràfic i cultural de cada persona. Les llengües són, de manera intrínseca, vectors de comprensió del proïsme i de tolerància. El respecte de tots els idiomes és un factor decisiu per garantir la coexistència pacífica, sense exclusió, de totes les societats i, dins d’elles, de tots els seus membres.» (Extracte del missatge de la Sra. Irina Bokova, directora general de la UNESCO)

«La llengua materna és aquella que aprenem de petits, a casa, amb la família. És la llengua amb la que ens identifiquem i que no hem de deixar de parlar mai.»

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*